Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMTransfer de tehnologie
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONTransferul de tehnologie (TT) se refera la procesul de transmitere a rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica si tehnologica catre piata si catre societate in general, impreuna cu competentele si procedurile asociate si este, ca atare, o parte intrinseca a procesului de inovare tehnologica. Transferul de tehnologie este un proces complex care implica multi factori nonstiintifici si non-tehnologici si multi factori interesati diferiti. Rezultatele cercetarii bune sau de inalta calitate nu sunt suficiente pentru un transfer tehnologic de succes; constientizarea si disponibilitatea generala atat la nivel de organizatii, cat si de persoane, precum si abilitatile si capacitatea legate de aspecte specifice, precum accesul la finantarea riscurilor si managementul proprietatii intelectuale (PI) sunt, de asemenea, componente necesare. Transferul de tehnologie acopera lantul valoric complex care leaga cercetarea de eventuala desfasurare a acesteia in societate. Acesta incepe cu descoperirea de noi tehnologii la institutiile de cercetare, urmata de dezvaluirea, evaluarea si protectia acestor tehnologii. Urmatorii pasi includ marketing, potentiale acorduri de licenta si dezvoltarea de produse bazate pe inventiile tehnice. Randamentele financiare ale acestor produse pot fi apoi utilizate, de exemplu, pentru cercetari ulterioare. (in https://knowledge4policy.ec.europa.eu/technology-transfer/what-technology-transfer_en)
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021